LHC Structural Engineers
  • AbbottsCreekRecCntr_0943_compressed.jpg
  • AbbottsCreekRecCntr_7558_compressed.jpg
  • AbbottsCreekRecCntr_9642_compressed.jpg

ABBOTT'S CREEK COMMUNITY CENTER

Location: Raleigh, NC
Size: 29,700 sf
Year Completed: 2015

This 29,700 sf two-story community center is located on a shared site with Abbott's Creek Elementary School.  The gymnasium features architecturally exposed structural steel bow-string trusses with post-tensioned bottom chord rods.  The second floor corridor overlooking the two-story entry lobby is framed with tapered steel beams suspended from the roof above.  In addition to the gym, the building also includes multi-purpose rooms, aerobics/fitness room, locker rooms and outdoor gathering space.


Architect:
Clark Nexsen
Photography: Mark Heboth